Το θέμα απασχολεί εντόνως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως τους κατοίκους του χωριού Φίλιπποι, οι οποίοι, σε συνέλευσή τους την προηγούμενη Κυριακή, αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο αντίδρασής τους. Υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων που υποχρεώνονται μετά τη δουλειά τους να πάνε σε άλλο χωριό για ένα… μπάνιο, όπως τόνισε στον ίδιο ραδιοσταθμό ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κουμρίδης. Κι όταν τα προβλήματα παρουσιάζονται κατά την χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι ανησυχούν για ό,τι τους περιμένει το καλοκαίρι.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα τέθηκε και από τον κ. Βέρρο, ο οποίος δήλωσε ότι «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Χαρ. Κουφατζής, αλλά και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευ. Δρακονάκη, κι ότι θα πρέπει σύντομα να αντικατασταθεί το δίκτυο. Το έργο κατασκευάστηκε περίπου πριν από 10 χρόνια και δεν δικαιολογείται να έχει τέτοια προβλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι είχε αστοχίες και στη μελέτη και στην κατασκευή».

Όπως υπογράμμισε, «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Το μεγαλύτερο κομμάτι του δικτύου κατασκευάστηκε από τον πρώην Δήμο Φιλίππων, στη θητεία του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη, κι ένα μικρό τμήμα -το οποίο δεν πρέπει να έχει προβλήματα- την εποχή του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, μετά την ενοποίηση». Σημειώνεται ότι για κακοτεχνίες μίλησε και η κ. Δρακονάκη, απαντώντας στον κ. Βέρρο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην παρατήρηση του κ. Κουφατζή ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά όταν υδροδοτηθεί η περιοχή από τις πηγές Κεφαλαρίου, ο κ. Βέρρος επισήμανε ότι «τα έργα, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση Δήμητρας Τσανάκα με το Υπουργείο και με την εταιρεία ΤΑΠ, θα έπρεπε να κατασκευάζονται παράλληλα με τις εργασίες τοποθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου, οι οποίες ολοκληρώνονται στην περιοχή των Τεναγών, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα ύδρευσης και άρδευσης. Δεν υπάρχουν ούτε ώριμες μελέτες. Φανταστείτε πόσο μεγάλο θα είναι το πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η σημερινή διοίκηση, που συμπληρώνει 5 χρόνια, έπρεπε να τα δει όλα αυτά και κάποια στιγμή πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν μπορεί να καλύπτει κάποιους. Δεν έχουν η άδικο οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων που θεωρούν ότι είναι πολίτες πίσω από το βουνό».