Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Συμπαράταξη Πολιτών», ήταν το πρωί της Παρασκευής καλεσμένος στο στούντιο της ΠΡΩΙΝΗΣ, σε μια ραδιοφωνική εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη. Οι δηλώσεις του παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς ο Άρης Βέρρος είναι έμπειρος δημοτικός σύμβουλος με 16ετη θητεία και για τρίτη φορά υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. μίλησε για την τρέχουσα υποψηφιότητά του, άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου, απάντησε σε ρωτήματα που απασχολούν την προεκλογική συζήτηση.

Σχετικά με την προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κάθε ελληνικού δήμου ο Άρης Βέρρος δήλωσε: «Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η καθημερινότητα. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι το παράπονο του κόσμου από την προηγούμενη ακόμη διοίκηση. Υπάρχει δηλαδή μια εγκατάλειψη των συνοικιών και των χωριών για την οποία έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές. Δεν δέχομαι ότι η εγκατάλειψη οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Προσωπικό υπάρχει. Εάν δεν το αξιοποιούν ορθά, αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορούν ταυτοχρόνως ένα μέρος των εκκρεμοτήτων της καθημερινότητας  να το αναθέσουν σε ιδιώτες εργολάβους».

Αναφορικά με τη δική του παρουσία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Άρης Βέρρος σημείωσε: «Αλλάξαμε την τακτική μας. Είναι και θέμα εμπειρίας. Έχουμε σημαντική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Τώρα κάνομε αυτό που πρέπει. Στη διάρκεια της πενταετίας καταθέσαμε προτάσεις και δεν ασκήσαμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Η διοίκηση ενός δήμου είναι για εμάς καθήκον και υποχρέωση. Δεν είναι καρέκλα, ούτε έπαθλο».

Σύμφωνα με τον Άρη Βέρρο η «Συμπαράταξη Πολιτών» είναι μια αυτόνομα παράταξη που ζητά στήριξη από πολίτες, φορείς και κόμματα. Για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βέρρος παρατήρησε ότι όποια θέση κι αν έχει η «Συμπαράταξη Πολιτών» θα ζητήσει συνεργασία από όλους, εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Στο ερώτημα για το εάν θα μπορέσει να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές Σώρα, φάνηκε να μην πιστεύει ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα καταφέρει να φτάσει έως τις εκλογές.

Ο Άρης Βέρρος αποκάλυψε ότι πριν οριστικοποιηθεί η δική του υποψηφιότητα ζήτησε συν-πόρευση από τον Θόδωρο Μουριάδη. Απαντώντας αρνητικά ο κ. Μουριάδης, ισχυρίστηκε ότι θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους συνεργάτες του. Αναφορικά με τις σχέσεις του και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βέρρος επεσήμανε: «Δεν είμαι κομματικό μέλος πουθενά. Από το 2010 έως σήμερα υπάρχει άριστη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας εμπιστεύεται πλήρως και δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μας. Συζητούμε μαζί του μόνο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι αποφάσεις παίρνονται από τη Συμπαράταξη Πολιτών».

Σχετικά με τη γέφυρα που κατέρρευσε και τα όσα δεν έγιναν ο κ. Βέρρος υπογράμμισε: «Το είπαμε ήδη αρκετές φορές. Έπρεπε άμεσα μετά την κατάρρευση της γέφυρας να ανατεθεί η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και η εκπόνηση στατικής μελέτης στο τμήμα που απέμεινε. Ψάξτε γιατί ο Δήμος Καβάλας αποζημίωσε ιδιώτη για μικρότερης σημασίας ατύχημα, το οποίο συνέβη στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα, πριν από λίγα χρόνια».

Δηλαδή, ο Άρης Βέρρος θεωρεί πως ο Δήμος Καβάλας είχε την αρμοδιότητα συντήρησης του έργου, άρα σήμερα έχει την αρμοδιότητα να δράσει άμεσα προκειμένου να λύσει το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Γραμμένος, ο κ. Βέρρος εξήγησε ότι ο τρόπος λειτουργίας του στο πλαίσιο του σώματος, προκαλεί κακό στο θεσμό. Συμπλήρωσε ότι ένας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι δυνατόν να προκαλεί τα μέλη του σώματος.

Τέλος, ο Άρης Βέρρος επανέλαβε ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί μια σταθερή πρόταση της παράταξής του σχετικά με τις προσλήψεις διμήνων. Αυτές να επιλέγονται ύστερα από εμπλοκή μιας διαπαραταξικής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου.