Πρωτομαγιά – Σικάγο 1886
80.000 εργάτριες και εργάτες διαδηλώνουν με βασικό σύνθημα το
«8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο».

Πρωτομαγιά – Δράμα 1888, απεργία των καπνεργατών με βασικό αίτημα τις 10 ώρες δουλειάς.

Πρωτομαγιά 1892, η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο νεοελληνικό κράτος όπου οι εργάτες ζητούσαν οκτάωρο, Κυριακάτικη αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Πρωτομαγιά – Θεσσαλονίκη 1936, οι διαδηλώσεις των καπνεργατών κορυφώνονται, η φασιστική κυβέρνηση του Μεταξά δολοφονεί τον 25χρονο αυτοκινητιστή Τάσο Τούση.

Πρωτομαγιά – Καισαριανή 1944, οι ναζί εκτελούν 200 κομμουνιστές πατριώτες.

Πρωτομαγιά 2020, μέρα μνήμης και αναστοχασμού, μέρα που αποτίουμε φόρο τιμής στους αγώνες και στους νεκρούς του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, σε όλους αυτούς που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το δικαίωμα στην εργασία και την ελευθερία.

Πρωτομαγιά 2020, σε μια δύσκολη συγκυρία και μετά από 10 χρόνια μνημονίων και λιτότητας, αγωνιζόμαστε και αντιτιθέμεθα σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση και καταπάτηση των κεκτημένων, με αίμα και αγώνες, εργασιακών δικαιωμάτων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και των υποστηρικτών του μεγάλου κεφαλαίου (τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, καναλαρχών).

Διεκδικούμε ένα κράτος πρόνοιας, τη στήριξη του δημόσιου τομέα υγείας, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, των εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των ατομικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, ένα καλύτερο αύριο για την νεολαία μας.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων
ΔΕΝ διαπραγματεύονται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Άρης Βερρος
Νίκος Μουρτασάγας
Σωτήρης Σωτηριάδης