ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 fm και στον δημοσιογράφο Κώστα Φιλίδη

Μια ερώτηση του κ. Χρήστου Ποτόλια στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ζητούσε την τοποθέτηση της διοίκησης του Δήμου και του Σώματος στην φημολογούμενη ιδιωτικοποίηση του (προφανώς εμπορικού) λιμανιού, έφερε απροσδόκητα απάντηση του δημάρχου για το επιβατικό λιμάνι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με την ιδιωτικοποίηση του επιβατικού λιμανιού, φτάνει να μην παραχωρηθεί και η χερσαία ζώνη, που αποτελεί το μέτωπο της πόλης προς την θάλασσα.

«Μας ξάφνιασε και μας εντυπωσίασε», δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι το επιβατικό λιμάνι θα πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο Καβάλας, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλα λιμάνια που την διαχείρισή τους ανέλαβε η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χαρακτήρισε «αδιανόητη» την επιθυμία του δημάρχου, αφού, όπως είπε, όταν παραχωρείται ένα λιμάνι, μαζί δίνεται και η χερσαία περιοχή του. Ως εκ τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ζητήσει διευκρινήσεις από τον κ. Μουριάδη.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βέρρος, ύστερα από σχετική ερώτησή του, έλαβε την υπόσχεση του δημάρχου ότι θα μεριμνήσει για τη λειτουργία του Δημοτικού Φυτωρίου-Θερμοκηπίου, που βρίσκεται από την κατασκευή του «αλειτούργητο» και εγκαταλελειμμένο στις παρυφές του Χαλκερού.

Επίσης, πρόταξε τη λύση της προσφυγής στα Δικαστήρια, ώστε να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλαιού κάτω νοσοκομείου, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίησή του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη