Το ‘χουμε τονίσει πολλές φορές: η κουλτούρα και ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζει τους αδύναμους. Άρα δείγμα πολιτισμού είναι και πώς ο Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζει τα αδέσποτα ζώα. Θα συμφωνήσετε ότι η εικόνα των αδέσποτων ζώων δεν είναι τιμητική για το Δήμο μας.

Άρα, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο με αδέσποτα. Ούτε τα δελτία τύπου δύο μήνες πριν τις εκλογές που πανηγυρικά μας ενημερώνουν ότι κατάφεραν να κάνουν αυτό που για 4,5 χρόνια απέυχαν: να βρουν χώρο για το νέο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων! Πρέπει να υπάρχει θέληση, όραμα, στόχευση. Το κυνοκομείο έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ημερομηνία λήξης του. Ίσως τη δεκαετία του ’80 να κάλυπτε τις ανάγκες. Σήμερα όμως είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε ένα βήμα παραπέρα.Με σοβαρότητα, με συνέπεια και ουσία. Όχι για επικοινωνιακούς λόγους.

Για τους λόγους αυτούς, η Συμπαράταξη Πολιτών προτείνει:

– Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων

-Τη δημιουργία νέου Τμήματος στην Υπηρεσία Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής

-Ένα σύγχρονο πρόγραμμα προώθησης των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων

-Την τοποθέτηση δοχείων ξηράς τροφής και νερού σε δημόσιους χώρους

-Εκπαιδευτικά Φιλοζωικά προγράμματα για τους μαθητές

-Την ενημέρωση των δημοτών για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή ενός ζώου συντροφιάς.

Οι τετράποδοι κάτοικοι αξίζουν της προσοχής μας. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η δημοτική αρχή της Συμπαράταξης Πολιτών θα συνεργαστεί με τους επιστημονικούς, φιλοζωικούς φορείς (όπως ο «Αίσωπος») και με τους δημότες με στόχο τη φροντίδα τους. Η εικόνα του Δήμου μας σε σχέση με τα αδέσποτα, πρέπει και μπορεί να αλλάξει.