ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δημόσιος Χώρος
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΪΠΕΔ
Εδώ και δεκαετίες πέρασαν δήμαρχοι και δημοτικές αρχές με προγράμματα και ιδέες, αλλά χωρίς ορατά αποτελέσματα για την πόλη. Στο αστικό περιβάλλον της Καβάλας απουσιάζουν οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο, κυριαρχεί το τσιμέντο και το αυτοκίνητο, ενώ σύμβολα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας απομένουν εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Αλλά και σε όλη την έκταση του Δήμου ο δημόσιος χώρος ασφυκτιά από εμπόδια, κατασκευές, ασχήμια και εγκατάλειψη. Οι κάτοικοι βιώνουν την υποβάθμιση και την εξαφάνισή του.
Ο δημόσιος χώρος ανοικτός και κτισμένος πρέπει να ανακτηθεί, προς όφελος των πολιτών, με σχεδιασμό και διαβούλευση και με μεθοδική υλοποίηση.
Η Συμπαράταξη Πολιτών δεσμεύεται να θέσει ως προτεραιότητα την αυστηρή ιεράρχηση των προβλημάτων που έχουν οδηγήσει στο χάος της καθημερινότητας. Υλοποιώντας στρατηγικές αστικής ανάπτυξης, δεσμευόμαστε να έχουμε ορατά αποτελέσματα σύντομα, αξιοποιώντας πάντα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και ο ανασχεδιασμός του με οργανωμένο σχέδιο, απλά μέσα, μικρές παρεμβάσεις, χαμηλό κόστος και κοινωνική συναίνεση, είναι εφικτός.
Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει:
1.Στην ανάπλαση– δημιουργία ελεύθερων/κοινόχρηστων χώρων
Με τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της πόλης, που θα περιλάβει: πρώτον, δράσεις αναβάθμισης των υφιστάμενων δημόσιων χώρων και δεύτερον, τη διεκδίκηση νέων χώρων που αποτελούν τμήματα της δημόσιας περιουσίας, ώστε αυτοί να προφυλαχθούν από ενδεχόμενες κινήσεις ιδιωτικοποίησης. Γνώμονας θα είναι τόσο η βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη και η προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους δημότες, όσο και η αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας της, ώστε αυτή να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους επισκέπτες της. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
- την παραχώρηση των στρατοπέδων Ασημακοπούλου και Κωτσάλου –χωρίς ανταλλάγματα– στον Δήμο, με στόχο την άμεση μετατροπή τους σε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού ήπιας μορφής, πρασίνου και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία βοτανικού κήπου (προϊόν μελέτης και διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους φορείς), ώστε να αποτελέσει ανάσα για τους κατοίκους και τοπόσημο για την πόλη.
- την παραχώρηση στον Δήμο του οικοπέδου και του κτιρίου της ΔΕΗ στον Βύρωνα, για δημιουργία πρασίνου και αξιοποίηση του κτηρίου για κοινωφελείς χρήσεις. Επίσης, την απομάκρυνση του χώρου του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Περιγιάλι
- την παραχώρηση του παράλιου μετώπου στον Δήμο. Παράλληλα με σχέδιο και όραμα και ευρύ πνεύμα συνεργασίας, θα συνεργαστούμε με τον Ο.Λ.Κ. για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, τα οποία αποτελούν αδιαίρετη συνέχεια της πόλης. Με μια εξειδικευμένη μελέτη ανάπλασης που θα είναι το αποτέλεσμα ενός πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα και την αρμονική ένταξη του παραλιακού μετώπου στη ζωή της πόλης. Θα ζητήσουμε να μεταφερθεί το τελωνείο στο εμπορικό λιμάνι, ώστε να ελευθερωθεί το κτήριό του και να προσλάβει χρήσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.
- τη μεταβίβαση της διαχείρισης της Ιχθυόσκαλας στον Δήμο και την προστασία του σημαντικού αρχιτεκτονικού κτηρίου που υπάρχει εκεί.
- τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της πρώην ΔΕΠΟΣ στον Δήμο Καβάλας για τη δημιουργία τράπεζας γης.
- τη συγκρότηση ενός Μητρώου ακίνητης περιούσιας του Δήμου σε σύστημα γεωπληροφορικής. Παράλληλα, στο πληροφοριακό σύστημα θα ενταχθούν μετά από έρευνα, όλα εκείνα τα οικόπεδα/γήπεδα/αγροτεμάχια (ανεκμετάλλευτες, εγκαταλειμμένες και καταπατημένες εκτάσεις) που είτε θα αποτελέσουν τους στόχους απόκτησης, είτε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους, θα δεχθούν δράσεις αναβάθμισής τους προς όφελος των γύρω κατοίκων.
- το κτήριο των παλιών Δικαστηρίων για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και τη στέγαση εκεί του Μουσείου Βαγή.
- την αξιοποίηση των Δημοτικών Σφαγείων και τη στέγαση σε αυτά του Ναυτικού Μουσείου.
- τη δημιουργία ενός συνεκτικού προγράμματος αστικής αναβάθμισης άμεσης παρέμβασης, σε σχολικά κτήρια, σε σχολικές αυλές, σε μικρούς ελεύθερους χώρους σε κάθε γειτονιά και κάθε οικισμό του Δήμου.
- τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης της σχολικής στέγης. Είναι γνωστό ότι τα σχολικά κτήρια αποτελούν μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας. Το πρόγραμμά μας αποσκοπεί (α) στο να αναβαθμίσει τα σχολικά κτήρια για τη βελτίωση της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών, (β) στο να παρέμβει στις σχολικές αυλές, ώστε να τις καταστήσει περιβαλλοντικά φιλικότερες, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και (γ) να μετατρέψει όπου είναι δυνατόν τις στέγες και τα δώματα σε πράσινες στέγες, είτε σε ηλιακές στέγες. Παράλληλα θα επιδιώξουμε τη δημιουργία σχολικών δακτυλίων γύρω από τα σχολεία (προτεραιότητα στα Δημοτικά Σχολεία και υλοποίηση παρεμβάσεων σε τουλάχιστον 1 σχολείο ανά περιοχή της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων).
- από την Deutche Telecom(Οtestage) το κτήριο του ΟΤΕ στο κεντρικό πάρκο της πόλης, που στερείται ιδιοκτησιακών τίτλων και του οποίου ο χώρος παραχωρήθηκε από την Τ.Α. στον δημόσιο τότε ΟΤΕ.
- τη χρησιμοποίηση του χώρου των ΚΤΕΛ μόνο για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και την απομάκρυνση των σταθμευμένων λεωφορείων από το κέντρο της πόλης, όπως προβλέπει το ΓΠΣ.
- τη διαμόρφωση του χώρου μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να διευθετηθούν ζητήματα πρόσβασης στο κτήριο και στάθμευσης γύρω από αυτό.
- Διαβούλευση με σκοπό την εύρεση χώρου για μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
2.Στην αξιοποίηση–ανάπλαση των ιστορικών αρχιτεκτονικών συνόλων και μνημείων
Ανάδειξη και σύνδεση του αρχαιολογικού Πάρκου των Φιλίππων, Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.
με τους άλλους πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς τόπους και διαδρομές της περιοχής, όπως είναι ο προϊστορικός οικισμός της Ορθόπετρας, οι Βραχογραφίες, τα λατομεία της Σκαπτής Ύλης, ο χώρος της μάχης των Φιλίππων, η διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας Οδού, το Βαφτιστήριο της Λυδίας και η διαδρομή του Αποστόλου Παύλου.
- Συγκρότηση φορέα διαχείρισης για τη Συνοικία της Παναγίας, ο οποίος θα ασχοληθεί με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αστικού σχεδιασμού παρέμβασης, ορίζοντας χρήσης γης με τη συντήρηση και ανάδειξη των διατηρητέων, με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
- Ανάπλαση Καρνάγιου και σύνδεσή του με Καμάρες και Παναγία
- Ζωντανό απομεινάρι της ένδοξης οικονομικής ιστορίας της Καβάλας και των ιστορικών κοινωνικών αγώνων της, το σύνολο των καπναποθηκών (σπουδαίων δειγμάτων βιομηχανικής αρχιτεκτονικής), μας υποχρεώνει να το προσεγγίσουμε με σεβασμό, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Εκπόνηση μελέτης προσανατολισμού, που θα αποτελέσει το Τεύχος προκήρυξης ενός πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ώστε να αποκτήσουμε ένα εφαρμόσιμο όραμα για την περιοχή και ενοποίησή του με τον υπόλοιπο ιστό της πόλης. Παράλληλα, θα οργανώσουμε τη δράση μας, για την τροποποίηση του σχεδίου και την απαλλοτρίωση της πλατείας Μακέδου από τον Δήμο, η οποία αποτελεί τόπο ιστορικό για την πόλη,
- Ολοκλήρωση, επιτέλους, της Μεγάλης Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη, μετεγκατάσταση εκεί του Μουσείου Καπνού και απόδοση του υπόλοιπου κτηρίου για πολιτιστικές δράσεις.
- Οι προσφυγικοί οικισμοί της Καβάλας αποτελούν τοπόσημα πλέον για την πόλη. Η κήρυξή τους το 2013, ως ιστορικών τόπων, δημιουργεί μια ευχάριστη υποχρέωση στον Δήμο να συμβάλει και αυτός στην έμπρακτη προστασία τους, υπό το πνεύμα ότι προστασία δε σημαίνει μουσειοποίηση. Με αυτή τη λογική, ο Δήμος θα προβεί στην εκπόνηση μιας πρότυπης μελέτης που θα προτείνει λύσεις αναβάθμισης των κατοικιών, ώστε και να διαφυλαχθεί η χρήση της κατοικίας, αλλά και να προσφερθούν τεχνικές λύσεις, που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων τους. Αντίστοιχης φροντίδας θα απολαύσει ο δημόσιος χώρος των προσφυγικών οικισμών, ώστε αυτοί να διατηρήσουν τους κατοίκους τους και να αποφύγουν την υποβάθμιση.
- Κατασκευή τουριστικής διαδρομής «Παλιά Εγνατία –- Φίλιπποι», με προέκταση προς την Παλιά Καβάλα.
- Αποκατάσταση του «Διόνυσος» με την αξιοποίηση της πτυχιακής εργασίας των δύο νεαρών αρχιτεκτόνων Μπακρατσά- Σκιπετάρη-
- Απόδοση σε δρόμους της πόλης του ονόματος του ιστορικού δημάρχου Μ. Παρτσαλίδη, του Αθ.Αθανάσιαδη και άλλων ιστορικών προσωπικοτήτων.
3.Επιπλέον προτάσεις
- Χωροταξικός σχεδιασμός για το σύνολο του νέου Δήμου.
- Επαναφορά του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης του 1989 και παράλληλα επανέναρξη σταδιακά των αναγκαίων τροποποιήσεων και των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η μεγάλη αυτή εκκρεμότητα .
- Υλοποίηση των υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λ.π) στο Περιγιάλι, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης.
- Αντικατάσταση, όπου χρειάζεται, και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων και σύνδεση του δικτύου ύδρευσής τους με το Κεφαλάρι.
- Διεκδίκηση των δημοσίων κτημάτων προς όφελος των κατόχων και του Δήμου γενικότερα.
- Διαχείριση των εγκαταλειμμένων λατομείων και αξιοποίηση των υπολειμμάτων προς όφελος του Δήμου.
- Εκπόνηση μελέτης σχεδίου προστασίας της θαλάσσιας ζώνης, εξαιτίας της αύξησης της στάθμης της θάλασσας που αναμένεται να επηρεάσει την πόλη στα επόμενα 50 χρόνια..
- Προστασία του περιαστικού δάσους. Κατασκευή δικτύου πυροπροστασίας και πυρόσβεσης για το περιαστικό πράσινο και τα δάση
- Εξωραϊσμός των χώρων στάσης και παρατήρησης των δρόμων Καβάλας- Σταυρού και Καβάλας –Παληού και κατασκευή πεζοδρόμου για την πρόσβαση σε αυτά.
- Εξεύρεση τρόπου διάσωσης των κτηρίων αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας όπως για παράδειγμα, το σπουδαίο κτήριο στη Βενιζέλου δίπλα στο Ωδείο, πρώην κατοικία του αρχιτέκτονα Καραντινού που καταρρέει.
- Το παλιό κτήριο του νοσοκομείου να μη χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά με εξειδικευμένη μελέτη και έρευνα να συναποφασίσουμε τη χρήση που θα πάρει. Συμφωνούμε με την πρόταση του Διεθνούς πανεπιστημίου για δημιουργία φοιτητικών ξενώνων.
Βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο Καβάλας
Το ιδιωτικό αυτοκίνητο έχει καταλάβει με νόμιμο ή παράνομο τρόπο σήμερα το σύνολο σχεδόν του δημόσιου χώρου και ιδιαίτερα της πόλης μας. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι η συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης με τους οικισμούς του δήμου δεν είναι η επιθυμητή.
Το μεγάλο πλήθος των Ι.Χ. έχει ανατρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά το βασικό τους πλεονέκτημα, τη γρήγορη μετακίνηση. Έπειτα μάλιστα από την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο η κυκλοφοριακή επιβάρυνση των ανατολικών συνοικιών προκαλεί πρόσθετα προβλήματα.
Εφαρμογή μιας ρεαλιστικής συγκοινωνιακής μελέτης για το κέντρο της πόλης θα αποτελέσει την αρχή της αντιμετώπισης του προβλήματος. Η κατασκευή επίσης της περιμετρικής οδού με τις απαραίτητες κάθετες συνδέσεις με την πόλη και με σεβασμό στο περιβάλλον θα ανακουφίσει την κίνηση στο κέντρο. Παράλληλα πρέπει να αποτραπεί η τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία Οδό.
Ενθαρρύνουμε τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Επιδιώκουμε τη συνεργασία του Δήμου με τις ιδιοκτησίες των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων για την καλύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με στόχο:
- Την πύκνωση των δρομολογίων.
- Τη χρήση μηνιαίων καρτών.
- Την επέκταση των δρομολογίων σε ολόκληρο τον Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
- Τη χρήση περιβαλλοντικά φιλικών και προηγμένης τεχνολογίας μέσων, κατάλληλων σε μέγεθος για τους δρόμους της πόλης μας.
- Τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ.
- Την κατασκευή σε οικόπεδα του Δήμου μηχανικών χώρων στάθμευσης (καθ’ ύψος στάθμευση, μετατροπή ενός υφιστάμενου ανενεργού πολυώροφου κτηρίου σε χώρο στάθμευσης).
- Την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης.
- Τη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για τη δωρεάν μετακίνηση για όλους 2 ημέρες την εβδομάδα, σε τουλάχιστον 2 γραμμές της πόλης (από Ανατολικά προς το Κέντρο και από Δυτικά προς το κέντρο αντίστοιχα).
Εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα στην πόλη με:
- Συστηματικό σχέδιο ελέγχου και αστυνόμευσης της εφαρμογής των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της ελληνικής νομοθεσίας, σε ότι αφορά στηχρήση και λειτουργία του δημόσιου χώρου, εξασφαλίζοντας ελεύθερα πεζοδρόμια και έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων, για την εξάλειψη των διαφόρων παραβάσεων στους πεζόδρομους και τις πλατείες.
- Δημιουργία πεζοδρομίων, συντήρηση και επέκταση οδικού δικτύου και ηλεκτροφωτισμού.
- Βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης όλων, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, με σεβασμό των ατόμων με ειδικότερες ανάγκες και αναπηρία.
- Δημιουργία υποδομών για τη χρήση ποδηλάτου σε όλο τον Δήμο και όπου είναι εφικτό. Κατασκευή μιας διαδρομής για το ποδήλατο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το Περιγιάλι έως το Παληό.
- Ασφαλείς διαδρομές από τις γειτονιές προς το κέντρο της πόλης για πεζούς-ευάλωτους χρήστες (δημιουργία πιλοτικά τουλάχιστον μιας τέτοιας διαδρομής, π.χ Αγία Βαρβάρα- Πλατεία Ελευθερίας και Άγιος Πύλος-Προφήτης Ηλίας)
- Τοποθέτηση πιλοτικά σε επιλεγμένα σημεία της πόλης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ΙΧ.
- Επανασχεδιασμός των χώρων στάθμευσης στα δημοτικά ακίνητα στο κέντρο της πόλης για βέλτιστη χρήση υπό τους όρους της βιώσιμης κινητικότητας
- Εφαρμογή συστήματος έξυπνης στάθμευσης. Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής οι οδηγοί θα βλέπουν πού υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, ενώ η δημοτική αστυνομία θα ελέγχει αυτόματα παραβάσεις στάθμευσης σε χώρους για άτομα με αναπηρία
- Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία σε συνεργασία με Ινστιτούτα Ερευνών (τουλάχιστον 1 φορά το μήνα σε σχολεία του Δήμου).
Οργάνωση Διαχείριση Οικονομικοί Πόροι
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πιστεύει σε μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί δημοκρατικά και αποκεντρωμένα. Μια δημοτική αρχή αποτελεσματική για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στο Δήμο μας. Επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων ενθαρρύνοντας τη δραστηριοποίηση των γυναικών και της νεολαίας.
Γι’ αυτό προκρίνουμε:
- Ουσιαστική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, τη λειτουργία των συνοικιακών και των συμβουλίων της γειτονιάς.
- Καθιέρωση του συμμετοχικού προϋπολογισμού, μια συμμετοχική διαδικασία διαβούλευσης κατά την οποία γίνονται προτάσεις για τον προϋπολογισμό που αφορά τις υποδομές και τα προβλήματα της κάθε περιοχής και είναι δεσμευτικές για το δημοτικό συμβούλιο.
- Ενδοδημοτική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και ενίσχυση των μικρών ενοτήτων του Δήμου.
- Τοπικά δημοψηφίσματα για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες ή και ολόκληρο τον Δήμο.
- Διαφάνεια, Πληροφόρηση, Λογοδοσία.
- Ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
- Αποτελεσματικότητα της Διοίκησης του Δήμου, αμεροληψία, χρηστή διοίκηση, άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.
- Βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου με:
- Άμεση διεκδίκηση των οικονομικών απαιτήσεών του από την Κεντρική Εξουσία και από τρίτους.
- Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα.
- Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του.
- Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.
- Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
- Βελτίωση της καθημερινής συναλλαγής του δημότη με το Δήμο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με:
- Kαινοτόμες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στα αιτήματα των δημοτών και την έγκαιρη ενημέρωσή τους.
- Αναδιοργάνωση και απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών για την πάταξη της γραφειοκρατίας.
- Απαλοιφή των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων δήμου, δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του.
- Αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου με εφαρμογή προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης της διεκπεραίωσης αιτημάτων των πολιτών και της προόδου εκτέλεσης έργων.
- Ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας του Δήμου σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα ή και σε περιφερειακά σημεία με την εγκατάσταση λογισμικού και εφαρμογών απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πολιτών.
- Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών για τη συνολική και ισότιμη κάλυψη των αναγκών κάθε περιοχής του Δήμου.
- Κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού (εργασιακό περιβάλλον, κουλτούρα συνεργασίας & εξυπηρέτησης, κτλ.)
Αρνούμαστε:
- Την ανάθεση των αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης στους Δήμους χωρίς τους οικονομικούς πόρους και το απαραίτητο προσωπικό.
- Τη λειτουργία του Δήμου με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
- Τη διάλυση των κοινωνικών και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και την αντικατάστασή τους από τις ΚΥΣΠΕ που χρησιμοποιούνται για την ιδιωτικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών και οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση.
Να προχωρήσει ο δήμος Καβάλας σε έργα αυτεπιστασίας
Επίσκεψη στον οικισμό του Νέου Ζυγού
Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας
Οι προτάσεις της Συμπαράταξης Πολιτών για τον ιστορικό οικισμό Παναγίας
ΜΕΤΡΑΕΙ!