Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρίδης, αν και πολύ έμπειρος δημοσιογράφος, με χθεσινό του άρθρο στην «Πρωινή» διαστρέβλωσε το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας σχετικά με τις δημόσιες αναφορές και καταγγελίες εις βάρος του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, κ. Θοδωρή Γκόνη. Συγκεκριμένα, απομόνωσε και παρέθεσε ένα κομμάτι από την ανακοίνωση της δημοτικής μας παράταξης με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί στους αναγνώστες και στις αναγνώστριες λανθασμένες εντυπώσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά ο κ. Θεοδωρίδης δεν διάβασε πολύ προσεκτικά το δελτίο τύπου της Συμπαράταξης Πολιτών κι όχι ότι σκοπίμως υπέπεσε σε ένα τόσο σημαντικό δημοσιογραφικό ολίσθημα με σκοπό να υπερασπιστεί τον φερόμενο ως θύτη κ. Γκόνη.

Η Συμπαράταξη Πολιτών στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν αθωώνει ούτε καταδικάζει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Άλλωστε αυτό δεν άπτεται του θεσμικού μας ρόλου, ειδικά δε όταν οι καταγγελίες έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Επίσης, δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν σεβόμαστε την απόφαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ επειδή δεν ήταν ομόφωνη αλλά κατά πλειοψηφία. Περιγράφουμε απλά το ιστορικό ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ακριβώς τα γεγονότα. Θα το διαπιστώσει αυτό ο κ. Θεοδωρίδης αν διαβάσει ξανά και πιο προσεκτικά λίγο πριν και λίγο μετά από το σημείο της ανακοίνωσής μας που παραθέτει στο άρθρο του. Εκτός κι αν γνωρίζει κάτι διαφορετικό ως προς τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για το συγκεκριμένο θέμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να το αναφέρει δημόσια.

Η Συμπαράταξη Πολιτών με πολύ ξεκάθαρο τρόπο μέσω δελτίου τύπου έθεσε εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο που ο δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ αντιμετώπισαν και χειρίστηκαν το σοβαρό θέμα των καταγγελιών. Με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη βιασύνη και παραλείψεις. Για αυτό και ζητάμε να «ανοίξει» ξανά η υπόθεση και να χυθεί άπλετο φως. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Είναι δυνατόν σε μία συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να ακούγεται μόνο η άποψη του καταγγελλόμενου αλλά όχι και των καταγγελλόντων; Περιμένουμε ακόμα να απαντήσει ο δήμαρχος Καβάλας στα ερωτήματά μας!

Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως θέλουμε να μην υπάρχει στην κοινωνία η παραμικρή υποψία περί συγκάλυψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. Θέλουμε να προστατέψουμε και το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ με τη σπουδαία συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο εντός όσο και εκτός Καβάλας. Δεν αμφισβητούμε, φυσικά, πως και ο κ. Γκόνης συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό ως προς την αναβάθμιση και την ανάδειξη του ΔΗΠΕΘΕ μέσα από σημαντικές παραστάσεις, συνεργασίες και παραγωγές. Μία από τις οποίες είναι και η εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ισορροπιστής αεροσκαφών» που βασίστηκε στη νουβέλα του κ. Θεοδωρίδη και σκηνοθετήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γκόνη. Μια παράσταση που πέρα από άφθονο γέλιο, έχει και πολύ σπαραγμό. Στην ψυχή του ήρωα της ιστορίας υπάρχει πόνος και θλίψη. Έτσι ακριβώς όπως αισθάνονται και τα θύματα που έχουν υποστεί κάθε μορφής βίας.

Γραφείο τύπου