Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Άρης Βέρρος συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης επισκέφτηκε τα γραφεία του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του ΔΣ του συλλόγου τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Καβάλα.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της στέγασης του συλλόγου, καθώς ο υπάρχων χώρος δεν ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες του και ως εκ τούτου υπάρχει η αναγκαιότητα μετακίνησης σε μεγαλύτερο.

Επίσης, τα μέλη του συλλόγου παραδέχτηκαν μεν τη σημαντική αύξηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο κέντρο της Καβάλας, ζήτησαν ωστόσο την πρόβλεψη δημιουργίας θέσεων παρκινγκ της τάξης του 5% σε σχέση με τις θέσεις για ανθρώπους χωρίς αναπηρία, σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Επιπρόσθετα, τονίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον δύο θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στη συνοικία της Παναγίας λόγω και του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Τέλος, σημείωσαν την έλλειψη υποδομών για ολοκληρωμένη πρόσβαση στις παραλίες του Δήμου καθώς και την ανάγκη δημιουργίας αποδυτηρίων και τουαλετών, ειδικά διαμορφωμένων για ΑμεΑ.

Από τη μεριά του, ο Άρης Βέρρος επανέλαβε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία είναι μέσα στις προτεραιότητες της παράταξης του και σημείωσε τη σημασία της συχνής επικοινωνίας με το δραστήριο σύλλογο ΑμεΑ.