«Εδώ Πολυτεχνείο,

Λαέ της Ελλάδας, το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.

Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων … »

Τα συνθήματα και τα οράματα εκείνων των ημερών, ειπωμένα από χιλιάδες στόματα φοιτητών/-τριών, μαθητών/-τριών, εργατών/-τριών, παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην καρδιά μας.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Σε μια εποχή που η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τα «ασημικά» της χώρας, καταστρέφει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποβαθμίζει τη δημόσια Παιδεία, ξηλώνει κεκτημένα, με αγώνες και αίμα, εργατικά δικαιώματα, στέλνει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες, το Πολυτεχνείο είναι το ορόσημο, είναι ο δρόμος του αγώνα, γι΄ αυτό και το Πολυτεχνείο τους ενοχλεί.

Το Πολυτεχνείο είναι επικίνδυνο για τους Μητσοτάκηδες και τα αφεντικά τους.

Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη.  

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου– βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.». (Μανώλης Αναγνωστάκης, απόσπασμα από το ποίημα «Φοβάμαι»)

Επειδή δεν φοβηθήκαμε και δεν θα φοβηθούμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του Πολυτεχνείου,  για Δημοκρατία, για τον Σοσιαλισμό , για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τα παιδιά μας ξένοιαστα να χτίσουν το μέλλον. Να νικήσει η ζωή.

Ως Συμπαράταξη Πολιτών καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να συμμετάσχουν αγωνιστικά, μαζικά και τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στην πλατεία Καπνεργάτη στις 5.30 το απόγευμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης