Ο επικεφαλής του Κόκκινου Στρατού Στρατάρχης Ζούκοφ, μιλώντας εξ ονόματος της Ανώτατης Διοίκησης των συμμαχικών στρατευμάτων, απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους της Γερμανικής Στρατιωτικής Διοίκησης, Στρατάρχη Κάιτελ, Στρατηγό Στούμπφ και Ναύαρχο Φον Φρίντεμπουργκ και τους κάλεσε να πλησιάσουν στο τραπέζι που κάθονταν οι εκπρόσωποι του αντιχιτλερικού συνασπισμού και να υπογράψουν την πράξη της άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας. Αφού διόρθωσε το μονόκλ, ο Κάιτελ κάθισε στην άκρη του τραπεζιού και με τρεμάμενο ελαφρά χέρι και χωρίς να βιάζεται υπέγραψε πέντε αντίτυπα της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Μετά έθεσαν τις υπογραφές τους οι Στούμπφ και Φρίντεμπουργκ.

Η ώρα ήταν 00.43 της 9ης Μαΐου 1945. Ο ΒΠΠ μόλις είχε τελειώσει. Η άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Ένας πόλεμος που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 1939 από τους Γερμανούς ναζί, τους Ιταλούς φασίστες και τους υπερφίαλους στρατοκράτες της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, έχοντας την απόλυτη οικονομική (και όχι μόνον) στήριξη του διεθνούς κεφαλαίου.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο φοβερότερος απ’ όσους γνώρισε η ανθρωπότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα και πολλά εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους στα φοβερά στρατόπεδα συγκέντρωσης των χιτλερικών (Ολοκαύτωμα των Εβραίων, των Ρομά, των ομοφυλόφιλων).

Το σύνολο των νεκρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπολογίζεται σε 60 εκατομμύρια (η νεολαία όλου του κόσμου βορά στα κανόνια των φασιστών-ναζιστών).

Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα αίματος:

88300 οι νεκροί στα πολεμικά μέτωπα – 325000 οι νεκροί πολίτες είτε από την πείνα και τις κακουχίες της κατοχής, είτε από τις θηριωδίες των Ναζί (εκτελέσεις πατριωτών, κάψιμο δεκάδων χωριών σε όλη την Ελλάδα, εκτοπισμός και δολοφονία των Ελλήνων Εβραίων).

Διώξτε τους φασίστες και τους νεοναζί από κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε γειτονιά.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ .