Η δήλωση έγινε με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στην οποία, ο κ. Βέρρος υπογράμμισε την απουσία τόσο εκπροσώπων της διοίκησης του εργοστασίου, όσο και μελών του νόμιμου Σωματείου Εργαζομένων, ακόμη και των εργοδοτικών σωματείων. Οι τελευταίοι φέρεται να έχουν ζητήσει από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα την έκδοση ψηφίσματος, όμως ουδείς άμεσα ενδιαφερόμενος ήταν παρών.

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα αναφέρεται στη βούληση για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και στα προβλήματα που προκαλούν «κρατικές υπηρεσίες», εννοώντας την απαίτηση της ΔΕΠΑ να πληρώνεται το φυσικό αέριο που διαθέτει στο εργοστάσιο. Πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχουν ούτε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ούτε τα χρέη του προς το Δημόσιο (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ), ούτε ο τρόπος διοίκησης του εργοστασίου, ούτε η συμπεριφορά του στους εργαζόμενους, ούτε τα προβλήματα στο περιβάλλον, ούτε θέματα δημόσιας ασφάλειας!

Ποιός λέει ότι κινδυνεύει το εργοστάσιο;

Ο κ. Βέρρος τόνισε ότι η παράταξή του έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «θέλοντας να μάθουμε από την μεριά του Λαυρεντιάδη κατά πόσον κινδυνεύει η συνέχιση της λειτουργίας του  εργοστασίου. Διότι αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το εργοστάσιο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι σε πλήρη παραγωγή, που σημαίνει ότι έχει παραγγελίες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αποθήκευση του παραγόμενου προϊόντος, το οποίο διατίθεται αμέσως. Επίσης, ξέρουμε ότι το εργοστάσιο καταναλώνει φυσικό αέριο αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει μία τόσο τεράστια αγορά και προϊόντα αξίας, έχει έσοδα, όμως, διαπιστώνουμε ότι ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε όταν αγόρασε το εργοστάσιο».

Τέλος, τόνισε ότι κατά την άποψή του «η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αλλά και των Καβαλιωτών θέλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, όμως, πάντα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Λαυρεντιάδης δεν ανταποκρίνεται ούτε στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι σε προμηθευτές, ούτε απέναντι στους εργαζόμενους, ούτε απέναντι στην τοπική κοινωνία».