Μία από τις βασικές προγραμματικές θέσεις της «Συμπαράταξης Πολιτών» από την ημέρα ίδρυσής της, το 2010, είναι ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε οποιοδήποτε τομέα της Δημόσιας διοίκησης, θα πρέπει να εργάζονται έχοντας μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Επίσης σταθερή θέση της παράταξής μας είναι η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η αναβάθμιση και επέκτασή του για όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Έχοντας ως βάση τις παραπάνω θέσεις, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου χρόνου.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας, πως οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι» ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησαν την συμπαράσταση όλων μας στον δίκαιο αγώνα τους. Το αίτημά τους στηρίχθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν συνεχεία δικαιώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των Δήμων, εφόσον πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν εργαζόμενους και εργασιακές σχέσεις, να μην εφεσιβάλουν αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Ως εκ τούτου καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση του Πρωτοδικείου, που τους δικαιώνει και να μην εφεσιβάλει την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Άρης Βέρρος
Νίκος Μουρτασάγας
Σωτήρης Σωτηριάδης