Όπως τόνισε σε δηλώσεις του  «Από το 2017 υπάρχει μια τροποποίηση του κανονισμού χρήσης και διατήρησης των πεζοδρομίων όπου σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό δεν επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης πεζοδρόμου από το Δήμο Καβάλας σε επαγγελματία για την τοποθέτηση δικού του επαγγελματικού εξοπλισμού αν δεν απομένει ελεύθερη οδός όδευσης με πλάτος 1.5 μέτρο για πεζούς στα πεζοδρόμια και 3.5 μέτρα στους πεζόδρομους.

Άρα από τον Φεβρουάριο του 2017 ακόμη που πέρασε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ)  Καβάλας  και εμείς τότε δεν ψηφίσαμε, θα έπρεπε να εφαρμοσθεί ο κανονισμός. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έκανε κάτι εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση και γιατί κάνει κάτι τώρα λίγο πριν τις εκλογές.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν στο συγκεκριμένο τμήμα του Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο που πραγματικά δεν υπάρχει 3.5 μέτρα για   τους πεζούς,  πρέπει να φύγουν εμπόδια, είτε παρτέρια, είτε παγκάκια…. Όταν έγινε η ανάπλαση μέσα στον Άγιο Νικόλαο επί Αθανασιάδη το έργο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Άρα η όποια παρέμβαση σε αυτό το έργο πρέπει να φέρει απόφαση του Δ.Σ. Άρα γιατί;  Για να κάνουν τις εργασίες υπάρχει απόφαση; Και γιατί δεν γίνονται συνολικά οι παρεμβάσεις; Θα το κάνουν παντού; Και με ποια απόφαση; Και ποιος κάνει το έργο; Ο Δήμος  Καβάλας με συνεργάτες και ιδιώτες; Με έργο αυτεπιστασίας ; Εδώ υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα».

ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ

Και πρόσθεσε πως «Λυπάμαι πολύ αλλά φοβάμαι ότι 2 μήνες πριν τις εκλογές γίνονται πράγματα που δεν τιμούν κανένα και που δίδουν το δικαίωμα στους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην αυτοδιοίκηση,  και λυπάμαι πολύ αλλά κάτι συμβαίνει».

Ο ίδιος μάλιστα θύμισε ότι στη γωνία Αβέρωφ υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιεί τραπεζοκαθίσματα. «Θα ήθελα  να ρωτήσω λοιπόν το συγκεκριμένο σημείο έχει το 1.5 μέτρο για την όδευση των πεζών; Και όταν υπάρχουν διαβάσεις, φανάρια και εμπόδια. Και όταν δεν επιτρέπεται επέκταση πεζοδρομίων σε διαβάσεις τυφλών ή σε ράμπες ΑμΕΑ» τόνισε καταληκτικά.

Από την εφημερίδα Καβάλα