Αρχικά, θα θέλαμε να ενημερώσει η δήμαρχος τους δημότες και τους δημοτικούς συμβούλους σε ποιο σημείο προτίθεται να κατασκευάσει το κυνοκομείο. Διότι, αν πρόκειται για το τμήμα μπροστά από τα «παλιά» δημοτικά θερμοκήπια (τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιηθήκαν και λειτούργησαν από την τωρινή και την προηγούμενη διοίκηση) τότε πρόκειται περί μίας άστοχης προεκλογικής εξαγγελίας. Και αυτό διότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου είχε έγκριση και από το δασαρχείο και από την πολεοδομία άρα η διοίκηση είχε την δυνατότητα να κατασκευάσει από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της το εν λόγω έργο. Μας προκαλεί εντύπωση γιατί η διοίκηση του Δήμου «εντόπισε» το συγκεκριμένο χώρο δύο μήνες πριν τις εκλογές και τον «αγνοούσε» τα προηγούμενα πέντε χρόνια της θητείας της.

Να σημειωθεί ότι το κονδύλι των 50.000 ευρώ για την κατασκευή του Κέντρου Περίθαλψης, εντάχθηκε μόλις μία φορά στους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα των προηγούμενων ετών (το 2016) δείγμα της απροθυμίας της διοίκησης να λύσει το ζήτημα.

Η Συμπαράταξη Πολιτών δίνει εδώ και χρόνια τη μάχη της ώστε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (κυνοκομείο) καθώς το υπάρχον δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου και δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα.

Για το λόγο αυτόν προτείνουμε:

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (κυνοκομείο) που θα διαθέτει πλήρες κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διανομής, χώρο εκτόνωσης των ζώων,, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο και σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων ,

τη δημιουργία νέου Τμήματος στην Υπηρεσία Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής, με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου να τηρούνται οι διαδικασίες για περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, εμβολιασμούς, στείρωση, μεταφορά έκτακτων περιστατικών και παρακολούθηση του ιατρικού αρχείου για κάθε αδέσποτο.

Είναι εμφανές ότι η σημερινή διοίκηση, όπως και η προηγούμενη, δεν ενδιαφέρθηκε, παρά μόνο επιδερμικά με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Για τη Συμπαράταξη Πολιτών ο σεβασμός και στους τετράποδους κατοίκους του Δήμου Καβάλας είναι αξιακό ζήτημα και παραμένει στην κορυφή της ατζέντας μας για την επόμενη ημέρα του Δήμου Καβάλας στην οποία ευελπιστούμε πως θα είμαστε διοίκηση.